Om boken

© 2015 Johan Åberg, Erik Westin, Peter Johansson

Are you here for the game?

Fotboll i Londons utkanter

 

För många svenskar är en match i Premier League och lite shopping längs Oxford Street synonymt med en weekend i London. Det kan vara nog så bra. Men det här är en bok om en annan engelsk fotboll. En inbjudan att upptäcka ett annat London. För bortom det kommersialiserade Premier League lever den traditionella engelska fotbollskulturen vidare på luggslitna arenor med ståplatsläktare, tegelväggar och tak i korrugerad plåt. Bortom flaggskeppsbutikerna i centrala London pågår londonbornas vardagsliv i täta kvarter av viktorianska radhus med pubar i hörnen, där stammisarna träffas över en pint och några goda skratt.

Are You Here For The Game är en hybrid mellan en reportage- och guidebok, med vykort från dessa arenor och kartor som visar vägen till dessa pubar. Från norr till söder och väster till öster är detta en berättelse om fotbollen i Londons lägre divisioner. Om de varma och välkomnande fansen som längtar sig genom veckorna i väntan på att lördagen ska komma, klockan ska närma sig tre och matchen äntligen ska börja.

Och om deras älskade små fotbollsklubbar, naturligtvis.

Are You Here For The Game innehåller långa reportage, kortare texter, initierade supporterintervjuer, detaljerade kartor och massvis med finfina fotografier från sammanlagt 24 fotbollsklubbar i Londonfotbollens lägre divisioner.